header_verwijzers.jpg

Erkenningen

Wetenschappelijk bewezen is dat de resultaten van MST (Multi Systeem Therapie), op de korte en lange termijn, beter zijn dan de resultaten van andere behandelingen voor jongeren met ernstige gedragsproblemen. Reden temeer voor het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) om de interventie op het daartoe hoogste niveau, ‘effectief volgens sterke aanwijzingen’ op te nemen in haar databank. MST is de enige behandeling voor deze doelgroep in deze hoogste categorie. 

 

     Multisysteem Therapie (MST) is door de Erkenningscommissie Interventies erkend als effectief volgens sterke aanwijzingen.

In wetenschappelijk onderzoek is de effectiviteit van MST met de sterkst mogelijke bewijskracht aangetoond. Reden temeer voor het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) om de interventie op het daartoe hoogste niveau, 'effectief volgens sterke aanwijzingen', op te nemen in haar databank. MST is in Nederland de enige behandeling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen in deze hoogste categorie.

   
  De Erkenningscommissie Gedragsinterventies van het Ministerie van Veiligheid en Justitie toetst de kwaliteit van gedragsinterventies voor jeugdigen en volwassenen. Van goedgekeurde interventies mag worden verwacht dat zij recidive verminderen of voorkomen. MST heeft in juni 2010 de volledige erkenning verkregen.
   
  De trainingen van MST worden erkend door: de FGZP (Federatie van Gezondheidspsychologen), de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie), en de VGCT (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie).
   
   
   
   
   
   

 

 
 

MST-Nederland Zuidhaven 9-11, 4761 CR, Zevenbergen, tel: 076 2100 112