header_overMSTMai2.jpg

MST-Nederland en Amerika

MST is in de Verenigde Staten in de tachtiger jaren ontwikkeld door Scott Henggeler die verbonden is aan de Medical University in South Carolina. Al vanaf de start is veel aandacht besteed aan de wetenschappelijke onderbouwing van MST. Inmiddels is er zeer uitgebreid internationaal onderzoek beschikbaar naar de werking en (kosten) effectiviteit.

Uit onderzoek blijkt dat de mate waarin MST wordt uitgevoerd op de wijze zoals dat onwikkeld is, "de treatment adherence", van grote invloed is op de effectiviteit ervan. MST Services is opgericht om toe te zien op de kwaliteitscontrole en de implementatie van het programma wereldwijd, zo ook in Nederland.

MST-Nederland is een van de networkpartners van MST-Services en kan zelfstandig het programma  verder verspreiden bij instellingen in Nederland en Belgie die MST willen uitvoeren. Ontwikkelingen in Nederland, zowel inhoudelijk als organisatorisch, worden nauwkeurig gevolg door MST Services. Er is frequent telefonisch contact tussen beide organisaties en jaarlijks wordt de Networkpartner conferentie in Charleston bezocht. 

Het MST-Institute is een onderdeel van MST Services. Het is een webbased database waarin de belangrijkste data van de MST teams verzameld worden. Hierdoor heeft MST-Nederland steeds up-to-date informatie over hoe goed de teams zich houden aan de modeleisen en of de resultaten binnen de (hoge) normen vallen die MST stelt. 

MST-Nederland Zuidhaven 9-11, 4761 CR, Zevenbergen, tel: 076 2100 112