header_ouders.jpg

Hoe krijg ik thuis MST?

MST is een gespecialiseerde behandeling, die wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraar en in sommige gevallen door justitie. Een verwijzing naar MST vindt plaats via Bureau Jeugdzorg of de huisarts.

 

Belangrijk om te weten is dat MST zich richt op het behandelen van ernstige gedragsproblemen zoals; verbale en/of fysieke agressie, diefstal, spijbelen, alcohol en drugs misbruik van de jongere.

MST wordt ingezet ter voorkoming van, of als alternatief voor een uithuisplaatsing van de jongere. In veel gevallen vindt de behandeling dan ook plaats op aanwijzing van de rechter, de gezinsvoogd, of de jeugdreclasseerder. Ouders kunnen ook zelf verzoeken om MST in te zetten, als zij zich ernstige zorgen maken over de situatie bij hen thuis, het gedrag en de ontwikkeling van hun zoon of dochter.

 

Heeft u vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met Bureau Jeugdzorg en uw huisarts. Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of één van de MST Teams in uw regio. 

MST-Nederland Zuidhaven 9-11, 4761 CR, Zevenbergen, tel: 076 2100 112