MST - Multi Systeem Therapie nieuws week 51 2015

Als dit bericht niet correct wordt weergegeven, kunt u hier klikken om de browser te starten.

Een dag mee met een MST therapeut 

Vlak vóór het weekend werd ik ‘s avonds om half tien gebeld door de moeder. Haar dochter had een mes in haar handen en dreigde zichzelf iets aan te doen. Het lukte de ouders niet om hun dochter ervan te overtuigen om het mes weg te leggen. Dan word ik gebeld. Zo’n crisis moet je dan onmiddellijk oplossen.
’ Het meisje over wie de therapeut spreekt, heet Noor en is van Irakese afkomst. Ze is dertien jaar en haar ouders maken zich ernstige zorgen over haar.

...lees verder

 

MST NederlandMST Nederland 

"elk probleem een uitdaging"

Moeder: "MST werd uiteindelijk ingezet vanwege het moeilijke gedrag van mijn jongste zoon. De problemen begonnen toen hij op de middelbare school kwam. Daar lukte het hem niet om zelfstandig te plannen. Hij was wel intelligent, maar kreeg zijn schooltaken niet georganiseerd. Hij bleef toen zitten. Een ambulant begeleider van deze school hielp mee om hem met ‘een rugzakje’ naar een nieuwe school te laten verhuizen, de MAVO.

Ook daar wilde hij niet aarden".

....lees verder

MST NederlandMST Nederland 

Wat anderen over MST zeggen 

Gemeente ambtenaar: MST geeft nooit op in moeilijke gezinnen.

Kinderrechter: Door dit werkbezoek heb ik (nog meer) vertrouwen dat MST een trendbreuk kan betekenen voor een vastgelopen jongere.

Gedragswetenschapper jeugdreclassering: MST is het enige programma dat wij zijn tegengekomen dat daadwerkelijk doet wat het van te voren belooft en dat niet afhaakt als de jongere niet meewerkt.

Geert-Jan Stam: Investeren in onderzoek naar evidence-basedjeugdzorg is investeren in kinderen.

 

MST NederlandMST Nederland 

 

Resultaten MST

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt na de MST therapie nog 96% van deze jongeren thuis te wonen en 94% van hen niet vervalt in de oude gedragsproblematiek.

Alle behandeling worden door onafhankelijk onderzoek gevolgd. De belangrijkste doelen zijn:

- dat de jongere thuis woont
- een dagbesteding heeft
- niet recidiveert

Deze gegevens zijn afkomstig uit de resultaatmonitor van MST-Nederland. Ook in wetenschappelijk onderzoek is de effectiviteit van MST aangetoond. 

lees hier hoe er objectief gemeten wordt

MST NederlandMST Nederland 

 
Website Multi Systeem Therapie ContactPowered by AcyMailing